(Online) Unrwa-Monitor.com

Image default

Fortsatta betalningar från PA till Terrorister 2018. Undersökning behövs för att genomföra ny lag

Den detaljerade palestinska myndighetens budget för 2018 som publicerades nyligen har uppgifter om anslagen till arresterade terrorister och familjerna till de som dog eller skadades i samband med “kampen mot sionismen”.

Den totala PA-budgeten är 5 miljarder dollar.

Beloppet med stöd till fångar är 155 miljoner dollar, varav 147 miljoner dollar används för överföringar till fångarna. Detta inkluderar löner till 5000 fångar, betalar israeliska böter för 1.200 fångar, anslag till 1,500 fångar vid deras frisläppande, anslag för 1.200 arbetslösa frisläpta fångar, försenade betalningar till 1000 fångar, löner för 5.500 släppta fångar, ospecificerade mängder frisläppta fångar som spenderat mer än 10 års fängelse, utgifter i samband med mat för 6000 fångar och tilldelning av kläder för 5.000 fångar.

The family of Mohammed Tarayreh

Familjen Mohammed Tarayreh:

Familjen Mohammed Tarayreh, som knivmördade en sovande 13-årig israelisk tjej i sin säng är nu berättigad till $ 350 varje månad från den palestinska “Martyrsfond”. (AP Photo)

PA-budgeten för att stödja familjerna till “martyrer” och de sårade är 185 miljoner dollar. Denna summa används för att se till att: 24 000 “martyrer och sårades ” familjer som bor i ”hemlandet” får månatlig ersättning, 13 500 familjer som bor utanför hemlandet får månatlig ersättning, 375 familjer får speciellt monetärt bistånd, 28 000 familjer får sjukförsäkring och månatliga ersättningar betalda för offren för 2014-konflikten i Gaza. Utöver allt detta används budgeten för att finansiera en rad olika förmåner till familjemedlemmarna (till exempel på pilgrimsresor och ledighet för utbildning).

Ytterligare ospecificerade summor ingår i budgeten för PA: s säkerhetsstyrkor och används för att betala löner till medlemmar ur säkerhetsstyrkorna som arresteras för att utföra terrorattacker samt till familjerna av terrorister som dött eller skadats medan de var medlemmar av PA:s säkerhets-styrkor.

PA-välfärdsbudgeten är 212 miljoner dollar, som används för stöd till 118.000 familjer. Var familj får 200-400 dollar, förutom ett antal fördelar, inkluderande undantag för lär-hjälp till 80 000 elever, hjälp med sjukförsäkring och akut hjälp, matdistribution och mycket mer.

Omkring 340 miljoner dollar tilldelas arresterade palestinska terrorister och “martyrer”. Att det utgör 7 procent av den övergripande årliga budgeten för 2018, speglar den framträdande palestinska myndigheten och dess ledarskaps uppvigling till terror. Den palestinska lagen menar att terrorister utgör en “strids-sektor inom det palestinska samhället“. När USA och Israel ökar trycket på den palestinska myndigheten att sluta betala till denna uppvigling, har Mahmoud Abbas insisterat upprepade gånger att han inte kommer att upphöra med det. “Även om vi bara har kvar en krona, kommer vi att använda den till att betala lönerna till våra martyrer och krigsfångar”, förklarade han.

Dessa detaljer motbevisar än en gång att betalning av löner till terroristerna är ett slags välfärd. Det är uppenbart att detta ”välfärdsbidrag” betalas separat och är mycket mindre än lönerna och andra förmåner som betalas till de arresterade terroristerna.

Den amerikanska ”Taylor Force Act”, som godkändes i mars 2018, förhindrar Förenta staterna att ge bistånd till PA så länge som betalningen av stipendier till terrorister fortsätter. Lagen har redan lett till att amerikanska biståndet upphört till den palestinska myndighetenförutom stödet till palestinska säkerhetsstyrkorna. Som följd förlorade den palestinska myndigheten mer än 200 miljoner dollar.

En israelisk lag (kallad Stern Law) godkändes i juli 2018 och ska genomföras för första gången i januari 2019. Den ger mandat åt den israeliska regeringen att månadsvis dra av en tolftedel av summan för detta stöd till terroristerna och deras familjer. Det kan innebära att cirka 21 miljoner dollar hålls kvar varje månad och hålls på ett spärrat konto, eller till och med för att kompensera offer för palestinsk terror.

De ekonomiska konsekvenserna av dessa sanktioner kommer att bli stora, och fler internationella givare kan vidta liknande åtgärder. Det palestinska ledarskapet kommer antagligen att fortsätta motstå trycket i början, men om dessa påtryckningar kvarstår kan palestinierna behöva ompröva sin politik.

Related posts

Studie om Israel, judar och fred i den palestinska myndighetens skolböcker som används i UNRWA-skolor.

David Bedein

UNRWA barn soldater

Center for Near East Policy Research

En ny arabisk flyktingmodul bildas i Stockholm

Center for Near East Policy Research