(Online) Unrwa-Monitor.com

Image default

Norwegian coverage of the UNRWA summer camp for weapons instruction

Utenriksdepartementet i Oslo avviser israelske påstander om at barn læres opp til å bruke våpen på UNRWAS sommerleirer.

–Påstanden om at barn på UNRWAs sommerleir i Gaza læres opp i å bruke våpen medfører ikke riktighet. Sommerleir for barn i Gaza – Keeping Kids Active (KKA) – arrangeres av UNRWA i samarbeid med FNs barnefond (UNICEF), og støttes blant annet av EU. Formålet er å gi barn på Gaza mulighet for rekreasjons- og fritidsaktiviteter og dermed også bedre deres psykososiale helse. De får blant annet tilgang til UNRWA-skolene i sommerferien, og bruker lekeplasser og idrettsbaner på skolene, opplyser politisk rådgiver i Utenriksdepartementet Marte Ziolkowski i en e-post fra Guri Solberg.

Ungdom lærer bruke av våpen.

Bevis på video

Bakgrunnen for uttalelsen er at David Bedein i Israel Behind The News fredag fortalte at UNRWA nå starter sine sommerleirer for barn i Gaza.

–De lærer opp barn og ungdom mellom ni og 16 år til bruk av våpen, blant annet AK 47. Barna blir opplært til å drepe jøder. De lærer det også i skolebøker som er utgitt av den palestina-arabiske autoritet (PA) og benyttet i UNRWA-skoler. Vi har fått oversatt skolebøker som brukes av 515.000 studenter i UNRWAS skoler, sier Bedein.

Israel Behind The News leide tidligere inn arabiske filmfolk som reiste rundt i Gaza og intervjuet barn, unge og voksne. De fortalte om leirene.

–Vi har håndfaste beviser på dette, sa Bedein.

Hans film The terror of Return ligger på nettet.

David Bedein påpekte videre at Norge gir 36 millioner dollar i UNRWAs samlepott.

Utenriksdepartementet sier ikke noe i sin e-post om de har sett filmen.

–Hvor ville du sendt dine barn spør COGAT som har ansvaret for territoriene.

Flere filmer

Ifølge Bedein deltar ofte Hamas-folk på UNRWAS sommerleirer. Han mener det må stilles krav om at folk som er med i terrororganisasjonen Hamas, ikke kan arbeide i UNRWA.

Koordinator for Den israelske regjeringens aktiviteter i territoriene (COGAT), generalmajor Kamil Abu Rokun, har publisert en video på COGATs Twitter. Den fortelles om sommerleirene som Hamas avholder. Videoen er lagt ut på Israel National News.

–Denne uken startet terroristorganisasjonen Hamas’ sommerleirer for barn på Gazastripen, hvor tusener blir opplært til hat og terror. Hvor ville du sendt dine barn.

Hamas oppfordrer selvmordsterrorister til massemord av jøder. Filmen er fra Uternriksdepartementet i Israel.

Utenriksdepartementet i Jerusalem har også sendt ut en video hvor det vises at Hamas oppfordrer til massemord mot jøder over hele verden.

LES INTERVJUET MED DAVID BEDEIN I KARMEL ISRAEL-NYTT

David Bedein i Israel Behind The News. (Foto: KARMEL ISRAEL-NYTT)

Related posts

Advocating for Israel at the US Congress and any other legislative body

David Bedein

Please consider this as an humble offer of outreach to media

David Bedein

Until Messiah, forecast is cloudy skies with 100% chance of antisemitism

The Jerusalem Post