(Online) Unrwa-Monitor.com

Image default

Nyligen förnyad, kommer UNRWA att agera i enlighet med FN: s värden?

Nu när FN: s generalförsamling har beviljat ett nytt avtal med UNRWA, Förenta nationernas hjälp- och arbetsbyrå, kommer ledande UNRWAs donations länder – Tyskland, Japan, Kanada, Storbritannien, Belgien, Holland, Danmark, Sverige, Norge, Finland, Italien, Frankrike och Australien, – insistera på rimliga villkor för förnyelsen av UNRWA-mandatet, att be att UNRWA agerar enligt FN: s värden:

  1. Avbryt den nya UNRWA-läroplanen som innehåller principer om jihad, martyrdom och en “rätt till återvändande” med hjälp av vapen.

Sverige bör som givare till UNRWA ställa frågan varför UNRWA undervisar enligt denna punkt. FN-skolor ska främja UNRWA:s motto “Peace Starts here.” (Fred börjar här.)

  1. Avsluta militärutbildning i alla UNRWA-anläggningar. UNRWA bör ha samma grundprinciper som FN för fredsutbildning.
  2. Avskedade anställda med koppling till Hamas, vilka fått kontrollen över UNRWA-arbetarförbundet och UNRWAs lärarförbund i Gaza under de senaste 20 åren.
  3. Insistera att UNRWA avbryter sitt kontrakt med ungdomsambassadören Mohammad Assaf, som reser över världen och uppmuntrar till våld. https://vimeo.com/357356731

https://israelbehindthenews.com/full-disclosure-who-funds-unrwa/18763/

  1. Begär en granskning av de donationsfonder som skickas till UNRWA. Eftersom FN inte tillhandahåller direkta medel kommer pengar till UNRWA från 67 givarländer, ofta kontant. Det finns inga bevis på att en seriös granskning pågår, utan istället omfattande rapporter om slösade resurser, dubblering av tjänster och flöde av UNRWA-kontanter till terroristgrupper och organiserad brottslighet.

Med anledning av UNRWA-mandatets uppdatering ber vi som finansierar UNRWA att ställa villkor som överensstämmer med FN:s värderingar.

Allt hänger på de viktigaste givarländerna från UNRWA.

Kontaktinformation för varje FN-ambassadör för de största givarländerna finns på UNCA: s webbplats, FN: s korrespondentförening:        http://unca.com/missions-directory/

Related posts

Det är dags att stänga ner UNRWA

Center for Near East Policy Research

Anti-Semitism i UNRWA:s utbildning

Dr Arnon Groiss

"Beltald för att döda; Inspirerad av UNRWA”

Center for Near East Policy Research