Image default
Swedish

Filmbudgeten 2016

Sammanfattning

Palestiniask hets har nått episka proportioner och resultaten är självklara i terrorattackerna som äger rum under hela Israel på en daglig basis.

Den Palestinska myndigheten och FN: s hjälporganisation (UNRWA) fortsätta att publicera och använda en läroplan av krig, som betalas av västra demokratier. Dessa förnekar den våldsamma naturen av dessa skolböcker. Centrum för Främre Orienten Policy Research kommer att fortsätta att exponera dessa dödliga händelser och presentera vår forskning till dem som kan och vill åstadkomma en förändring i den läroplanen som nu ger explosivitet i händelseutvecklingen.

Bakgrund: Korrigera Myth

Man bör känna till:

 • FN finansierar INTE -eller direkterar UNRWAs politik.
 • UNRWA är så gott som självständigt. UNRWA finansieras av “donor nationer,” inte genom FN allmänna budget.
 • UNRWA arbetar utan en styrelse.
 • UNRWA har ingen extern revision.

Konsekvensen:

 • Det finns ingen press för UNRWA att hjälpa eller vidarebosätta flyktingar. Det finns inget tryck att förbättra sin verksamhet.
 • UNRWA förevigar “tillfälliga” flyktingläger, med löften om “rätt att återvända “till byar som fanns före 1948.
 • UNRWA förevigar därmed också eländet för 5 miljoner arabiska flyktingar och alla deras ättlingar.

Donatorer tillhandahålla medel till UNRWA. Donatorerna har ingen kontroll över UNRWAs utgifter. Givare vet inte vart deras donationer går. UNRWAs finansiering kan lätt komma i händerna på utsedda terrorgrupper som i praktiken kontrollerar UNRWAs operationer.

Sedan 1988 har Centrum för Främre Orienten Policy Research dokumenterat förskingring av västvärldens medel som ges till UNRWA ämnat för humanitära lättnader i flyktingesituationen. Bristen på UNRWA insyn innebär att trots en årlig pågående budget US $ 1,2 miljarder dollar, så får den genomsnittliga palestinska endast  minimiförmåner -eller inget av dessa donerade medel.

CFNEPR skickar internationellt erkända experter, rapporterar till beslutsfattare och lagstiftare givarländer om UNRWAs politik. Teman för UNRWA politiska genomgångar för ledande givarländer innehåller härmed en uppmaning till:

 1. Granskning av givarländers finansieringen till UNRWA.
 2. Tillämpning av UNHCR: s standard för UNRWA; att uppmuntra flyktingars vidarebosättning.
 3. Upphävande av krigs läroplanen i UNRWA, som baserar på martyrskap och “rätten att återvända “med vapenmakt.
 4. Upphörande av paramilitär utbildning i UNRWA: s skolor och anläggningar.
 5. Uppsägning av UNRWA-anställda som är anslutna till Hamas.

Vår handlingsplan för 2016

 1. Produktion: “UNRWA i Jerusalem”, en dokumentärfilm som bevisar uppvigling från UNRWA i Jerusalem som en viktig komponent och orsaken till den nuvarande vågen av terrorattacker och upplopp. 42% av de arabiska studenter i Jerusalem är elever i UNRWAs skolor.
 1. Filmad på plats i Jerusalems UNRWA anläggningar, kommer den nya filmen vara grund-presentation för specialvisningar i Knesset och i de nationer som massivt donerar till UNRWA – US kongressen, kanadensiska parlamentet, brittiska parlamentet och EU Parlament samt Sverige.

Presentationer om UNRWAs politiska experter samt exempel på tidigare presentationer som utförts i Washington D.C., Ottawa och London

kan hittas på:

Related posts

CNEPR remiss från den israeliska regeringen, November 2016

Center for Near East Policy Research

Nytt om Terrorism och Israel-Palestina konflikten

terrorism-info.org.il

UNRWA i rampljuset igen

Michael Kuttner

Leave a Comment

I accept the Privacy Policy

Accessibility