Image default
Swedish

Efter ett år av Misinformation från Obama-administrationen – US AID medger: " VI BLANDAR OSS INTE I DEN PALESTINSKA LÄROPLANEN"

Bakgrund:

Vårt kontor var den första att förvärva de nya palestinska myndighetens läroböcker 2000. Vi förvärvade de nya PA skol – genom direkt kontakt med Arafat. Jag hade bett Arafat om när han skulle uttrycka sitt stöd för fred i det arabiska språket.

Arafats svar var att det skulle finnas nya palestinska myndighetens läroböcker, och han gav en fullmakt att träffa sin utbildningsminister, för att ta emot de nya skolböcker och att granska dem.

Arafats fullmaktsbrev kom till nytta genom träffen med  PA utbildningsminister Nayim Abu Humus, den 1 augusti 2000 i Ramallah och sedan fortsatte vi  att köpa alla nya skolböcker från PA som de utfärdade i etapper under sex år.

Våra experter som undersökt dessa  PA skolböcker är experter i islamiska studier. I dessa 699 UNRWA: s skolor, av vilka många byggdes av US AID.  utbildas 492.000 skolbarn!

Vi såg starka tvivel på att PA skolor är en källa till fred opinionsbildning.

Tryckning och utvärdering av nya PA skolböcker lämnades till de nationer som sponsrade dessa böcker: Holland, Irland, Belgien, Finland och Italien.

Vårt kontor levererade en uppsättning av de nya PA böckerna till Vatikanens ambassadör i Jerusalem, ärkebiskop Pietro Sambi, som hade bett att få se dessa på direktiv påven Johannes Paulus II. Italien avbröt stödet till PA skolbok projektet efter att Vatikanen utfärdade en rapport att de nya PA/UNRWA skolböckerna beskrivs som krigs manualer.

Vi skickade också experter på PA /UNRWA utbildning vid den amerikanska kongressen i augusti 2004 för att diskutera krigsutbildningen som var inbäddad i den nya PA / UNRWA läroplanen. Efter detta möte skickade US AID ett brev på 8 september 2004 till vårt kontor för att klargöra att USA: s stöd med byggande av UNRWA skolor inte inkluderar utvärdering, översyn eller vad läroböckerna lär ut i UNRWA: s skolor.

Men under det senaste året, utfärdade den amerikanska regeringen officiella kommentarer till media och till den amerikanska kongressen att USA verkligen granskar PA skolböcker som lärs ut i UNRWA: s skolor och att de anser att fredsläroplanen passerar normer för acceptabelt som skulle vara lämpligt till alla FN: s utbildningsinstitution. En högt uppsatt tjänsteman vid det amerikanska utrikesdepartementet som övervakar US AID personligen träffat oss för ett år sedan och gav tydliga försäkringar att de nya skolböcker som används av UNRWA hade granskats av den amerikanska regeringen.

Av denna anledning bekostade vårt kontor inköpen av de nya PA / UNWRA böcker och översatte dem, och fann dem  vara värre än någonsin tidigare.

USAs Tel Aviv ambassaden anställda träffade vår personal i januari och gjorde klart att de var imponerade av vår forskning av PA / UNRWAs skolböcker.

Men när vi i mars, med experter på PA /UNRWA utbildning, träffade personal från Mellanöstern underutskottet, utfärdade den amerikanska regeringen en ny deklarering till oss och förklarade att USA är nöjd med den nuvarande PA läroplan och tillade falsk information om att PA nu introducerat  studier om Förintelsen.

Förra veckan träffade vår personal amerikanska stödets tjänstemän i Ramallah som upprepade det USA hade skrivit till vår byrå i 2004, vilket är att USA inte granskar PA / UNRWA skolböcker.

För att citera en högt uppsatt amerikansk AID tjänsteman i Ramallah:

” VI BLANDAR OSS INTE I DEN PALESTINSKA LÄROPLANEN”

Den amerikanska administrationen kallar oss för bluffare och trodde inte att vi skulle kontrollera de nya PA skolböcker inte heller att vi skulle kontrollera deras uttalanden med USA stödets kontor i Ramallah.

Denna läroplanen som uppmuntrar krig passar knappast in i hoppet om att en palestinsk stat skulle samexistera i fred med Israel.!

Related posts

Filmbudgeten 2016

David Bedein

Tankar från Norge: Palestinska skolor främjar krig mot judar.

​Center for Near East Policy Research

UNRWA – Sverige betalar för sommarläger i Gaza med terrorutbildning för barn

David Bedein

Leave a Comment

I accept the Privacy Policy

Accessibility